Draadloos alarmsysteem met camera

Alarmsysteem met IP camera

Een draadloos alarmsysteem met camera is ideaal voor het bekijken van een melding. Op het moment dat er een alarmmelding binnenkomt dan is het direct mogelijk om met een camera de situatie in te schatten. Is er echt ingebroken? Met hoeveel zijn ze?

Politie bellen mag

Met een camera gekoppeld aan het systemen is het mogelijk om een melding te verifiëren. Hierdoor kan je met eigen ogen zien of er echt wordt ingebroken. Het is eigenlijk alsof je er zelf bij staat. Daarom kan je goed inschatten wat de situatie is en dat het niet om een vals alarm gaat. Hierop kan je de politie bellen en die zal graag op een heterdaad melding af rijden. Hierna kunnen de beelden als bewijsmateriaal worden ingezet.

Draadloos alarmsysteem met buitencamera

Een draadloos alarmsysteem met een buitencamera kan de mogelijkheid geven om een inbreker vroegtijdig te zien. Als u kiest voor draadloze melders buiten, en die combineert met een camera buiten, dan zal het niet mogelijk zijn om ongezien bij de woning te komen. Hierdoor kan iedere inbreker tijdig gepakt worden zonder schade aan de woning.

Draadloos alarmsysteem met binnencamera

Met een binnen camera kan snel de situatie ingeschat worden. Zodra er iemand binnen te zien is die er niet hoort dan zult snel kunnen reageren op de melding. Het voordeel van een camera binnen is dat u zelf weet wie er hoort te zijn en wie niet. Het is een ideale manier om geruststelling te geven over de situatie thuis.


Tip: een inbreker controleert altijd of de voor en achterdeur op zijn. Plaats de camera dus in de entree en hij zal in beeld komen. 

Camera verbinden binnen 30 seconden

Het verbinden van een IP camera kan binnen 30 seconden. In de app van het systeem zal de camera direct zichtbaar worden. Bij een alarm melding is het vanaf dat moment mogelijk direct mee te kijken in of rondom de woning. Hieronder in de video is te zien hoe gemakkelijk het gaat. 

  • QR code scannen
  • Naam aan de camera geven
  • Camera in de een ruimte (kamer) toevoegen
  • Opslaan

Camerabewaking systeem koppelen

Behalve het koppelen van een losse IP camera aan het alarmsysteem is het ook mogelijk om een geheel camerabewaking systeem te koppelen. Hiermee zijn alle camera's die in het camerabewaking systeem zijn toegevoegd direct zichtbaar in de app van het Ajax draadloze alarmsysteem. 

Wat zijn de regels voor camerabewaking?

Het is toegestaan eigen eigendommen in de gaten te houden in en rondom de woning. Een stuk openbare weg is geen enkel probleem. De politie zal hier geen bezwaar tegen maken en zelfs profijt van kunnen hebben. De exacte regels voor camerabewaking rondom de woning zijn bepaald de 'Autoriteit Persoonsgegevens' (AP). 

Welke camera is het beste geschikt?

Ajax draadloos alarmsysteem richt zich op meerdere samenwerking met fabrikanten. Hierbij zoeken ze met name naar de fabrikanten die aansluiten in het gebruikersgemak. Op dit moment is de beste ondersteuning in Dahua camera's te vinden. Die camera's zijn aan te sluiten door het scannen van een QR code. Voor optimaal gebruikers gemak kunt u het beste kiezen voor een camera die 'rond' kan kijken. Als extra toevoeging een camera die ook voorzien is van audio en zeer goed nachtzicht. Een draadloze camera die u kunt sturen naar de richting die u wilt.


Bekijk de uitgebreide review (in het Engels) om een idee van de camera's videokwaliteit, audio kwaliteit en andere mogelijkheden te krijgen. De audio en bewegende beelden geven het beste de situatie in de woning weer.

Ajax alarmsysteem kit met buitencamera 

In de onderstaande kit zit een buitencamera. De camera is snel en makkelijk te koppelen. Het betreft een bekabelde camera met opname op een interne SD kaart in de camera. Combineer de kit met een buiten camera en bekijk de beelden in 1 app! 

Er is een bewegingsmelder met camera

Een mogelijkheid om via video de alarmmelding te verifiëren is om te kiezen voor de bewegingsmelder met camera. De camera maakt snel een aantal foto's achter elkaar om een idee te geven van de melding. Het is een mooie toevoeging aan het alarmsysteem omdat het nu mogelijk is om de politie te bellen. De video hieronder geeft een alarmmelding weer samen met de bewegingsmelder waar de camera in zit. Jij ziet eerst de foto's binnenkomen en daarna kan jij ze afspelen achter elkaar.

Ajax alarmsysteem kit met binnencamera 

In de onderstaande kit zit een melder met camera. Het is een ideale basis om mee te beginnen. Het uitbreiden met melders kan altijd. De bewegingsmelder met camera stuurt 4 foto's bij een alarmmelding. Daardoor is de situatie snel in te schatten. 

Ajax alarmsysteem met een bestaande camera

Het kan ook mogelijk zijn om een bestaande camera aan de Ajax Hub toe te voegen. Het systeem kan door het scannen van een QR code met een camera verbinden. De merken Dahua, Hikvision en Safire kunnen op zeer makkelijke wijze toegevoegd worden aan de Ajax Hub, zonder een RSTP stream. Heeft u een IP-camera van een ander merk dan kan die toegevoegd worden via een RTSP stream