Draadloos alarmsysteem Huisdieren

Diervriendelijk net als u

Het Comelit draadloos alarmsysteem is een diervriendelijk alarmsysteem. Wij houden ook van dieren en hebben we die graag thuis. Het mag niet zo zijn dat u voor de dieren of een alarmsysteem kiest. Beide zijn mogelijk dankzij onze slimme melders die filteren op mens en dier.

Tot 10 kilo

Dieren tot 10 kilo en onder de 50 centimeter worden niet gezien door de bewegingsmelders van Comelit. Hiermee zijn grote honden nog steeds niet te combineren met de bewegingsmelders. Let er op dat er dan een andere methode gekozen wordt om de woning te beveiligen. 

Binnen melder voor beweging

Een bewegingsmelder zal meestal binnen worden toegepast in de hal, woonkamer en keuken. De kamers waar een inbreker waarschijnlijk doorheen zal lopen bij een inbraak. Met name de ingangen en kamers in het midden van de woning zullen ermee worden uitgerust. Dit zullen over het algemeen dezelfde kamers zijn waar de dieren lopen. Er zijn verschillende type binnenmelders te verkrijgen, ze zijn allemaal diervriendelijk. 

Slimme melders 

Met het slimme algoritme is het mogelijk om een dier en mens op duidelijke wijze te onderscheiden. Een bewegingsmelder kan op zeer intelligente wijze dieren eruit filteren. Hierdoor kunnen buitenmelders in allerlei omgevingen ingezet worden en hoeft u niet bang te zijn voor vals meldingen in de achtertuin. 

Buitenmelder voor beweging

Een buitenmelder kan inbraken echt voorkomen. Ook als u geen huisdieren heeft dan kan het voorkomen dat er een dier de tuin inloopt. Een kat van de buren mag er niet voor zorgen dat het alarm per ongeluk afgaat. Daarom zal een buiten melder altijd diervriendelijk uitgevoerd moeten worden. Maar denk ook aan bladeren of bomen die ervoor zorgen dat een melder beweging detecteert. De goede buitenmelder houdt rekening met al die factoren en kan ze filteren. 

Hoe berekent de melder het gewicht

Behalve het algoritme van de melder is er altijd een basis waaruit iedere bewegingsmelders werkt. De melder kan door de stralen die er zijn een hoogte en breedte berekening maken van de persoon die erdoor loopt. Hiermee kan de melder die gegevens omzetten naar een gewicht. Hierdoor is het algoritme wat erachter werkt van groot belang voor een goede werking van de melder. 

Melders met dubbele technologie

Er zijn melders die alleen maar gebruik maken van infrarood techniek. Daarnaast zijn er melders die voorzien zijn van een dubbele technologie. Hierbij is er naast infrarood nog een andere wijze om een persoon te detecteren. Een veel gebruikte techniek is de microgolfsensor. Die kan samen met de infrarood sensor een beter beeld vormen voor een persoon. Alleen zijn er dezelfde regels van kracht met de grote en het gewicht van u dier.

Wanneer is het dier te groot?

Boven de 10 kilo is het niet meer verstandig om een bewegingsmelder toe te passen. Die melders zijn wel te verkrijgen maar komen met nodige risico’s. Als u een dier heeft met een gewicht rond de 10 kilo kijk dan uit. Als het dier ook nog eens veel in de woning rond springt of op meubels komt dan is het wellicht verstandig om zonder bewegingsmelders te werken.

Kijk uit voor melders die teveel gewicht ondersteunen

Een bewegingsmelder die meer dan 10 kilo negeert en dus geen alarm creëert kan gevaren met zich meebrengen. In een aantal artikelen is al bekend geworden dat er zelfs gezinnen zijn die inbreken. Hierdoor kan een melder die bij meer dan 10 kilo nog geen alarm laat afgaan problemen creëren en alsnog niet werken. Kies er dan voor om zonder bewegingsmelders te werken in de ruimte waar u hond loopt.

Hoe kan ik zonder bewegingsmelders beveiligen?

Ga goed na waar u hond of kat kan komen in de woning. Hierna kan u bepalen welke kamers niet met een bewegingsmelder uitgerust kunnen worden. Zorg ervoor dat in de kamers de deuren en ramen beveiligt zijn. Dat kan met een magneet contact op de elke deur en ieder raam. Daarbij is het verstandig om een glasbreuk melder toe te passen in die kamers. Stel dat iemand het glas breekt en het raam niet opent dan zal de glasbreuk melder een alarm af laten gaan. op die manier bent u met de dieren beveiligt tegen inbrekers. Stel zelf een alarmsysteem samen.

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl