Draadloos alarmsysteem internet

Meldingen via het internet

Een internet verbinding heeft u. Maak gebruik van de internet verbinding om meldingen te ontvangen van het draadloos alarmsysteem. Geen extra maandelijkse kosten maar een éénmalige aanschaf en een veilig gevoel.

Kabel of Wi-Fi

Een kabel verbinding is de meeste betrouwbare verbinding die er is. Dat is daarom ook de beste keuze voor een draadloos alarmsysteem aangesloten op het internet. U sluit de kabel aan op de router en de Comelit HUB. Hierna is het mogelijk om meldingen via het internet te ontvangen van u systeem.


Wi-Fi kan uitvallen, een slecht signaal hebben of gesaboteerd worden. Hierdoor is Wi-Fi geen goede basis voor een verbinding van het alarmsysteem. Wel kan Wi-Fi gebruikt worden als back-up van een systeem. Daarvoor zou een tweede netwerk nodig zijn die voornamelijk bij bedrijven te vinden is. 

Gewenste snelheid

De meeste snelheden van de internet verbindingen in Nederland zijn voldoende. Een minimale snelheid is namelijk al genoeg. Het systeem maar gebruik van de download snelheid als er een update plaatsvindt van de centrale Hub. De gewenste effectieve snelheid is:

Download snelheid:  5 Mbps

Upload snelheid: 1 Mbps

Upload snelheid

De upload snelheid zal het meest gebruikt worden door het systeem. De upload snelheid betekent naar het internet uploaden vanaf u woning. Dat gebeurd zodra er meldingen vanaf het systeem naar de app worden verzonden. 

Betrouwbaarheid verbinding

Voor een goede werking van het systeem is een zeer betrouwbare internetverbinding vereist. Verwacht u niet dat de verbinding erg betrouwbaar is omdat hij regelmatig wegvalt kies dan voor een back-up methode. Met een back-up bent u verzekerd van de melding die het systeem zal verzenden. 

Geen vaste verbinding / 4G

Als er op de locatie waar u het systeem wilt plaatsen geen vaste verbinding is dan is het nog steeds mogelijk een internetverbinding te gebruiken. Net als u smartphone zijn er routers te vinden waar een simkaart in kan en dankzij een 4G kaart het internet op kan. Hiermee heeft u de flexibiliteit van de internet verbinding zonder een vast aansluiting. Let er wel goed op dat het bereik voldoende is. Hiervoor kan de dekkingskaart van de provider bekeken worden. De 4G module voor de Secur HUB maakt het mogelijk om altijd verbonden te zijn. 

De meest betrouwbare internet provider

Volgens de consumentenbond is de meeste betrouwbare provider een provider die via glasvezel de verbinding levert. Het kan natuurlijk zijn dat u nog geen glasvezel aansluiting heeft daarom zijn hieronder we de beste alarmsysteem internet providers vergeleken. 

Alarmsysteem internet providers

De mogelijkheden van een alarmsysteem dat verbonden is met het internet zijn eindeloos.

Stel zelf een systeem samen en ontvang de meldingen van u woningen via het internet. 

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl