Draadloos alarmsysteem met een BORG-certificaat

Wat is het BORG-certificaat?

Een BORG-certificaat verzekerd dat de woning goed beveiligd is tegen een inbraak. Het systeem dat gebruikt wordt is voorzien van de juiste technieken en betrouwbaar genoeg om ingezet te worden. Het BORG-certificaat kan worden aangevraagd als het systeem goed geplaatst is.

Waarom een BORG-certificaat?

Een draadloos alarmsysteem met een BORG-certificaat geeft een stuk gemoedsrust. Het BORG-certificaat garandeert dat het om een goed systeem gaat en het systeem op de juiste wijze gebruikt wordt. Hierdoor weet u zeker dat het systeem zijn werk zal doen als het nodig is. 

Niet ieder draadloos alarmsysteem geschikt

Nee, niet ieder systeem kan zomaar een BORG-certificaat krijgen. Daarvoor zullen alle componenten van het systeem een strenge keuring ondergaan moeten hebben. In een onafhankelijk laboratorium worden de systeem vereisten getest op betrouwbaarheid. Hierdoor weet u als klant dat het om een betrouwbaar systeem gaat. Hierna kan het systeem plaatst worden en er een BORG-certificaat aangevraagd worden.

Korting op de inboedelverzekering

Met een BORG-certificaat is mogelijk om korting te krijgen op de inboedelverzekering. Dat durft de verzekeraar te doen om dat de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner wordt. Er is namelijk gekozen voor een betrouwbaar systeem met de juiste eisen. Inbrekers zullen de woning overslaan omdat de kans om gepakt te worden aanzienlijk groter wordt. 

Geruststelling van kwaliteit

Kies dus niet zomaar voor een draadloos alarmsysteem. Gebruik een systeem dat komt met een kwaliteit garantie. Kies niet zomaar voor elk draadloos alarmsysteem. Niet elk systeem heeft de juiste technieken om ervoor te zorgen dat het correct werkt. Niet ieder systeem is gemaakt om tegen slimme inbrekers op te treden. Maar met een systeem dat geschikt is voor het BORG-certificaat weet u zeker dat het een goede keuze is. 

Comelit draadloos alarmsysteem en BORG

Het Comelit draadloos alarmsysteem is voorzien van de juiste componenten. Bij het toepassen van een Comelit draadloos alarmsysteem kan er een BORG-certificaat afgegeven worden. Comelit heeft hier bewust voor gekozen zodat de kwaliteit direct zichtbaar is voor de consument en een eventuele alarmcentrale.

Verbinden met een alarmcentrale

Dankzij de klasse 2 en een mogelijkheid voor het BORG-certificaat kan het Comelti draadloos alarmsysteem verbonden worden met een alarmcentrale. De alarmcentrale kans op meldingen reageren als u er niet bent. Stel u bent op vakantie en het alarm gaat af? De particuliere alarmcentrale (PAC) kan de melding dan opvolgen en de woning in de gaten houden. In dat geval kunt u het beste een alamsysteem laten installeren.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

Het CCV heeft door middel van een risicoklasse kaart opgesteld of u woning voorzien dient te zijn van een borg certificaat. Als u van de verzekering de eis heeft gekregen voor een alarmsysteem met Borg-Certificaat dan komt dat omdat er volgens die risicokaart een verplichting is. Vaak is een elektronische beveiliging niet de enige. Kijk voor meer informatie bij het CCV naar de risicokaart.

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl