Draadloos alarmsysteem met rookmelder

103.657 woningbranden per jaar

Meer dan honderdduizend woningen hebben een brand per jaar. Daarmee is een kans voor u ook aanwezig. Houdt er dus rekening mee dat het ook bij u kan gebeuren. Voorkom grote schade en of letsel door het plaatsen van een draadloze rookmelder bij het alarmsysteem

Bij 6 van de 10 branden geen rookmelder

Bij een ruime meerderheid van de branden in woningen jaar 2018 was er geen rookmelder aanwezig. Dat is jammer want een rookmelder is voordelig in aanschaf maar kan extreme schade gemakkelijk voorkomen. Koppel de rookmelder met het alarmsysteem en die zal een melding geven.

Combineren met een draadloos alarmsysteem

Het grote voordeel van een rookmelder koppelen met een rookmelder is de notificatie die erop volgt. De sirene zal afgaan om de bewoners te alarmeren en ervoor te zorgen dat ze veilig de woning kunnen verlaten. Daarbij zal iedereen die niet in de woning aanwezig is op de hoogte worden gesteld van de brand door middel van een push notificatie of een bel oproep. Daarmee kunt u iedereen gerust in de woning notificatie want bij calamiteiten zult u op de hoogte gesteld worden. Stel nu zelf een alarmsysteem met rookmelder samen.

Kies voor een gecertificeerde rookmelder

Kies voor een rookmelder! Maar kies dan zeker voor een goede rookmelder. Een rookmelder die een melding geeft als hij lang niet schoon gemaakt is. Een rookmelder die gemakkelijk te testen is via de app. Een rookmelder die een melding geeft als de batterij bijna leeg is. Een rookmelder die binnen 0.15 seconden een melding geeft van het alarm. Een rookmelder die ook met een lichtsignaal aangeeft dat er een brand is. 

Waar is tegen bestemd?

Hij is getest op de meeste extreme omstandigheden. De melder kan binnen in bijna alle omstandigheden werken en voldoet aan alle Europese veiligheidseisen. Een onafhankelijk laboratorium controleert of de rookmelder naar behoren werkt. Zelfs met een hoge luchtvochtigheid blijft de melder juiste werken. De hoogste prioriteit is het geven van een alarm melding als er een brand is. 

Rook en warmte detectie

De melder detecteert niet alleen rook die ontstaat bij een brand maar ook een warmte verschil. Zodra de temperatuur zomaar hoger wordt in de ruimte dan zal er ook een alarm gegenereerd worden. Als er een brand in een muur of plafond ontstaat dan zal de rook niet altijd direct in een ruimte ontwikkelen. De warmte stijging is dan wel waarneembaar. Let op dat een brand ook kan ontstaan bij de buren zonder dat u hier invloed op heeft.

Koppel meerdere rookmelders

De brandweer adviseert rookmelders te koppelen als er meerdere in de woning zijn. De rookmelders van Comelit waarschuwen de HUB en all smartphones gaan tegelijk af als er rook of hitte wordt gedetecteerd. Er komt een push notificatie binnen via de app, de sirene, en alle andere rookmelders gaan af

Zorg voor een ontsnappingsroute

Zorg ervoor dat de ruimte waar u en anderen slapen en de route naar buiten niet afgesloten kan worden door brand. Helaas worden er nog steeds een groot aantal mensen niet meer wakker doordat ze worden overvallen door de rook van een brand. Het is gemakkelijk voor iedereen om een rookmelder in minuten te plaatsen. Voorkom een brand en zeker als er al een draadloos alarmsysteem geplaatst wordt.

Schakel de verlichting in of apparaten uit

Door cruciale lichten in de woning in te schakelen bij een brand alarm is een vluchtroute direct goed verlicht. Het kan ook helpen bij het attenderen van slecht horende of doven. Naast het inschakelen van de verlichting is het ook mogelijk om iets uit te schakelen. Gaat de rookmelder in de keuken af dan is het mogelijk om direct de elektrische of inductie kookplaat uit te schakelen met de automatisering modules.

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl