Draadloos alarmsysteem met simkaart en SMS-melding

Sms via de ingebouwde GSM module

Het Ajax draadloos alarmsysteem is altijd uitgevoerd met de mogelijkheid om er een simkaart in te plaatsen. Het grote voordeel van een draadloos alarmsysteem met een simkaart is dat hij overal toegepast kan worden. Ook als er geen vaste telefoon of internet verbinding is dan kan een alarmsysteem met simkaart contact met de gebruiker of alarmcentrale opnemen. 

Waarom een simkaart

Hij kan overal toegepast worden. Het is mogelijk een telefoonoproep te creëren. U wordt dan dus gebeld door het systeem bij een alarm. De meeste mensen reageren beter op een oproep dan op een melding van een app. Houd er tevens rekening mee dat een telefoonverbinding een aanzienlijk betere dekking heeft dan de internet verbinding 3G, 4G of 5G voor u app. Daarnaast is het de ideale back-up voor u systeem. Als de internet verbinding in de woning uitvalt of niet erg stabiel is dan is een simkaart een zeer goed alternatief.

Wat voor simkaart

De Ajax Hub maakt gebruik van een Micro-SIM kaart. Dat is een zeer gebruikelijk formaat en wordt ook in de meeste smartphones toegepast. Bij het aanvragen van een simkaart hoeft u geen rekening te houden met bijzonderheden. Er wordt altijd een multi-simkaart geleverd en de 'micro' variant is er gemakkelijk uit te drukken. 

Ajax Hub achterkant met simkaart slot

Voor als één simkaart niet genoeg is

Als u geen vast internet aansluiting geeft maar toch zeker wilt zijn met een back-up dan is het mogelijk om een Ajax Hub Plus in te zetten. De Hub Plus is voorzien van een tweede simkaart slot en kan hiermee een back-up creëren. Natuurlijk is het in dat geval verstandig twee verschillende providers te kiezen. Als er één provider of verbinding onverhoopt wegvalt dan kan de andere die opvangen.

Ajax Hub achterkant met dubbel simkaart slot

Sla het nummer op

Het makkelijkste is om het nummer van de simkaart in u telefoon op te slaan. Voeg hem toe aan de vertrouwde contacten. Maak bij voorkeur een groep aan van contacten die de 'stil' stand op of 'niet storen' mag overschrijven. Dan word u altijd op de hoogte gesteld van een alarm. Als u het contact als 'Alarmsysteem thuis' opslaat dan is het gemakkelijk te herkennen bij een oproep.

Verwijder de pincode

Zorg ervoor dat er geen pincode op de simkaart staat als u hem in de Ajax Hub plaatst. Een simkaart komt over het algemeen van de provider met een code. Verwijder de code door hem eerst in u telefoon te plaatsen. Test of de code verwijdert is door u telefoon opnieuw te starten. Als er geen code meer ingevoerd hoeft te worden plaats de simkaart dan in de Ajax Hub.

Sim-Only voor alarm

Als u gebruik wilt maken van een simkaart dan kan dat een Sim-Only simkaart zijn. U kan hiervoor een prepaid kaart gebruiken. De Hub kan het saldo van u simkaart controleren. Let er wel op dat het saldo van de kaart tijdig opgeladen dient te worden. Bent u hier te laat mee dan zal de Hub niet meer kunnen bellen bij een melding. Wilt u dat voorkomen, kies dan voor een abonnement.

Abonnement

Het is mogelijk om een Sim-Only simkaart met abonnement te gebruiken in de Ajax Hub. Hiermee weet u zeker dat de kaart voldoende saldo heeft om mee uit te bellen. Het voordeel hiervan is dat de kaart altijd werkt. Het is vaak mogelijk om bij u huidige mobiele provider een extra simkaart aan te vragen voor een alarmsysteem.

Bereik

Het bereik van de Ajax Hub is beter dan die van een smartphone. De unit kan gebruik maken van continue stroom en een grote back-up batterij. Hierdoor kan de Hub op verschillende plaatsen in de woning geplaatst worden. Houd er wel rekening mee dat veel metaal, koper of lood invloed heeft op het bereik. Gelukkig kan de Hub over flexibel geplaatst worden. De app zal aangegeven of het bereik voldoende is en waarschuwen als de verbinding wegvalt.

Tot 50 telefoonnummers

Er kunnen tot 50 gebruikers ingesteld worden in de Ajax Hub. Per gebruiker kan er ingesteld worden welke melding er verzonden dient te worden. Wil de gebruiker een melding via de app, via sms of een bel oproep ontvangen zijn alle combinaties daarvan mogelijk. Neemt de eerste gebruiker de telefoon niet op dan kan zal de Hub automatisch naar de tweede persoon bellen. De Hub blijft zo doorgaan totdat er iemand opneemt of het alarm wordt uitgeschakeld.

Welk abonnement voor een alarmsysteem?

De keuze voor een abonnement hangt af van het gebruik. Indien de gebruikers alleen bij een alarm een notificatie dienen te ontvangen dan zullen er niet veel minuten of sms nodig zijn.  

Het Ajax draadloos alarmsysteem gebruikt zonder alarmen 30 Megabytes per maand aan bandbreedte. Dus met 50 Mb, 50 sms’jes en 50 belminuten is de dekking voldoende.


TIP: Begin met een lage bundel, u kan altijd nog verhogen.


Bent u benieuwd welke simkaart op u systeem past?

Dat hebben we uitgezocht op de pagina: Simkaart voor u alarmsysteem.