Draadloos alarmsysteem met sirene

Een binnen of buitensirene

Bij het plaatsen van een alarmsysteem is een sirene bijna altijd gewenst. De sirene zorgt ervoor dat de inbrekers ' schrikken' en geattendeerd worden op het alarmsysteem. Tevens kunnen omwonende doorhebben dat er iets in de woning aan de hand is. 

Mag ik een sirene buiten plaatsen?

Ja! Tenzij er een verbod is binnen u gemeente. Controleer of er een vergunning verplicht is via het omgevingsloket. Of er een vergunning verplicht is hangt af van u postcode gebied.

Mag ik een sirene binnen plaatsen?

Ja! Zoveel als u zelf wilt. Bij sommige woningen die een groter oppervlakte hebben kan het wenselijk zijn om er meerdere in de woning te plaatsen. Wellicht is de woning goed geïsoleerd en is de sirene achter niet goed hoorbaar. Plaats dan een extra draadloze sirene bij de achterdeur om het effect van de sirene te versterken.

Waarom schrikt het af?

Een inbreker wil graag ongezien een woning binnenkomen. Hij doet dat het liefst zonder aandacht te trekken. De sirene zorgt er direct voor dat er aandacht op de woning gevestigd wordt. Daarmee zal de inbreker de woning zo snel mogelijk verlaten omdat er genoeg woningen zijn zonder alarmsysteem. Daarnaast is het een zeer vervelend geluid om aan te horen.

Beste plaats voor een binnen sirene?

Wilt u ervoor zorgen dat de sirene het meeste effect heeft? Plaats hem dan op een plek in de woning waar hij het meeste aandacht trekt. Waarschijnlijk is dat bij de voordeur aan de straat. Hierdoor schrikt de sirene niet alleen de inbreker af maar het is ook erg vervelend om in te blijven staan. De inbreker zal geen ander geluid meer horen en hierdoor niet verder kunnen gaan omdat hij niet kan horen of er iemand aankomt. 

Hoeveel sirene plaatsen?

Twee of meer sirene is meestal de beste keuze. Een tweede sirene voorkomt dat als er één sirene kapot gemaakt wordt door een inbreker dat hij zijn effect verliest. Een tweede sirenen ergens anders in de woning is het beste en gemakkelijk te plaatsen als hij draadloos is. Als tweede sirene een buitensirene voorkomt dat de inbreker een kans ziet om alsnog snel de herrie te stoppen.

Beste plaats voor een buitensirene?

Zorg ervoor dat de sirenen goed zichtbaar is vanaf de drukste weg die aansluit op de woning. Daarbij wil ik vanaf die weg bij de woning kunnen komen. Oftewel iedereen moet goed kunnen zien dat de sirene afgaat. Het liefst vanaf zover mogelijk al, dan kunnen hulpdiensten gemakkelijk zien dat er iets aan de hand is. Als de brandweer de straat inrijdt bij een brand dan kunnen ze direct zien om welke woning het gaat.

Behalve het geluid van een sirene trekt een flitser erbij nog meer aandacht. Vooral in de nacht is het een ideaal middel om de aandacht op een inbraak te vestigen. Een hulpdienst zoals de politie en brandweer zullen direct inzien om welke woning het gaat. Als er zoveel aandacht op de woning gevestigd is dan zal een inbreker direct vluchten.

Beschermd tegen sabotage

Ondanks dat de sirene buiten hangt heeft hij toch een bescherming tegen sabotage. Als iemand de sirene van de muur zou afhalen of slaan dan gaat het alarm alsnog af. Via de app zal er een melding binnenkomen. Omdat de sirene draadloos is gaat hij alsnog direct af bij een sabotage. Dankzij de ingebouwde batterij die 5+ jaar meegaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over onderhoud. 

Bestand tegen extreme omstandigheden

De sirene werkt in de meest extreme omstandigheden. Hang hem op waar het uitkomt dankzij het draadloze bereik van 1.5 kilometer en de IP54 waardering. Hij blijft werken van min -25°С tot +50°С graden en is stofdicht. Geef inbrekers geen kans en bescherm u woning met een draadloos alarmsysteem met sirene en buitensirene. Stel zelf een systeem samen

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl