Draadloos alarmsysteem zonder meldkamer

Geen maandelijkse kosten

Geen meldkamer geen extra en terugkerende kosten. Hierdoor blijft het alarmsysteem een eenmalig aanschaf en zullen er niet elke maand kosten opduiken. Een meldkamer is niet langer nodig dankzij de koppeling naar een smartphone app. U bent zelf de meldkamer en kan reageren op de meldingen. 

Draadloos alarmsysteem zonder abonnement

Een draadloos alarmsysteem hoeft geen abonnement meer te hebben. Een fabrikant kan de service gratis aanbieden om u op de hoogte te houden. Via de Comelit Secur HUB van het systeem is er communicatie met de gratis cloud die vervolgens de informatie naar de app doorstuurt.

Wat doet een meldkamer?

Met een abonnement tussen de 20 en 50 euro in de maand zal een meldkamer alleen maar telefonisch contact opnemen met u bij een melding van het alarmsysteem. Als er een alarm in de woning afgaat dan zal de meldkamer contact met u opnemen. Dat is eigenlijk niet zoveel service voor het maandelijkse bedrag. Een meldkamer is in veel gevallen een doorgeefluik van de informatie over het systeem. Bij het Comelit draadloos alarmsysteem is de cloud verbonden met u systeem en gratis het doorgeefluik.

Geen surveillance dienst

Een groot aantal meldkamers bied geen surveillance dienst meer aan voor haar standaard abonnementen. Effectief bieden ze surveillance diensten alleen nog maar voor zakelijke klanten aan. Wilt u wel gebruik maken van de dienst dan zullen de kosten aanzienlijk hoger liggen.

Geen heterdaad

Een meldkamer kan niet met sirenes een auto naar uw pand sturen. Het is namelijk geen politie en ze hebben geen zwaailichten. Vaak kampen ze zelfs met een tekort aan auto'. Hierdoor zullen ze in het beste geval pas na 15 minuten aankomen bij u woning. Vaak is het zelfs veel later en hierdoor heeft een inbreker alsnog alle kans om zijn gang te gaan.

Een beveiligingsmedewerker mag niet naar binnen

Als de beveiliger aankomt bij de woning dan mag hij niet naar binnen. Een beveiligingsmedewerker zal de woning niet betreden omdat hij geen sporen wil wissen in de woning. Als de politie later een onderzoek wil verrichten naar de inbraak dan zou hij sporen kunnen wissen. Veelal doet de politie overigens geen onderzoek meer naar woninginbraken. Ze zullen dit nog af en toe uitvoeren als er een nieuwe bende in zicht is. 

Beveiliger is getraind om de inbreker niet tegen te houden

Een beveiliger zal ook als hij ziet dat er nog inbrekers in de woning zijn, waarvan de kans klein is met een duidelijk sirene, ze niet proberen tegen te houden. Hij wordt zelfs specifiek getraind om niet in de weg te gaan staan en alleen maar signalement op te nemen. Confrontatie dient te worden voorkomen, alleen de politie zal ingrijpen maar die is nog niet op locatie.

Glaszetter bellen

Een service die de meldkamer kan bieden is het bellen van een glaszetter. Dat is dan alleen als u meer betaald en gebruik maakt van de surveillance dienst. Er komt dan een beveiliger bij u woning voorrijden en die zal bij de woning blijven totdat het eventuele kapotte glas tijdelijk afgedekt is met wat hout. Indien het alarm afgegaan is en het is duidelijk dat er een inbreker in de woning geweest is dan kunt u ook zelf de glaszetter bellen

Op vakantie

'Stel dat u op vakantie bent' is een veel gehoord argument. U gaat wellicht een aantal keer per jaar op vakantie en dan treft u vanzelfsprekend voorzieningen voor de woning. U regelt dan dat de planten water worden gegeven en de dieren worden verzorgt als het nodig is. U heeft veelal al een contactpersoon nabij de woning waar u in het ergste geval een beroep op kan doen. Ook bij calamiteiten zal er iemand zijn die u kan bellen. Houd in gedachten dat de beveiliger van een meldkamer vrij laat bij de woning aankomt en niet naar binnen mag.

Deel de meldingen tijdelijk met anderen

Voor de vakantie periode is het gemakkelijk om de meldingen van het systeem tijdelijk met anderen te delen. Zodat iemand die dichterbij woont eventueel ook op meldingen kan reageren. Wellicht is een oplettende buurman of iemand uit een WhatsApp buurtgroep die u wilt inlichten over een inbraak. 

Politie bellen mag niet

Een meldkamer kan niet zomaar contact opnemen met de politie. Hiervoor zijn in het verleden regels opgesteld door de politie. De politie wil voorkomen dat ze naar een loos alarm rijden. Daarom heeft de meldkamer regels waar ze zich aan dienen te houden.

Regels van de meldkamer voor het bellen van de politie

Voordat de meldkamer contact opneemt met de politie zullen ze een aantal alarmen van het systeem moeten krijgen. Bij het afgaan van één melder is er nog geen geverifieerde melding en dus kan de politie niet worden gebeld (door de meldkamer). Pas als er een deur alarm en een alarm van een bewegingsmelder afgegaan is dan pas mag de meldkamer contact opnemen met de politie. 

Bel de politie zelf

Dat zijn regels die u zelf ook aan kan houden. Als er daadwerkelijk wordt ingebroken dan zult dat echt wel merken via de app. Dan zal er namelijk niet één melder afgaan maar meerdere achter elkaar. Als er maar één melder afgaat dan is de kans groot dat de inbreker geschrokken is van het alarm en hierna vlucht. Dat is, naast preventieve werking, dan ook precies de bedoeling van het draadloos alarmsysteem. Bel hierna de politie zelf! U mag de politie altijd bellen er zijn voor u geen specifieke regels. Als u de melding kan verifiëren dan is dat net zo goed.

Koppel camerabewaking met de HUB

Zorgt u voor een verificatie door middel van beeld dan zal de politie erg geneigd zijn om de melding op te volgen. Plaats een camera in de voortuin, achtertuin of in de hal en u kunt meekijken bij een inbraak. De politie wil maar al te graag boeven vangen en die zal dan ook spoedig reageren met een heterdaad in het vooruitzicht. 

U bent de meldkamer

Omdat u zelf, en wie u nog meer wilt (maximaal 32 personen), de meldingen krijgt van het systeem zit er geen vertraging tussen die er normaal gesproken bij een meldkamer is. U kunt dus zelf direct reageren op de melding en gepast handelen. Het systeem is namelijk volledig op afstand te bedienen en actieve melders zijn altijd zichtbaar. 

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl