Professioneel alarmsysteem woning

Draadloos alarmsysteem professioneel

Als u kiest voor een draadloos alarmsysteem dan is een professioneel systeem gewenst. Hiermee weet u zeker dat het systeem zijn werk doet wanneer het nodig is. Een professioneel systeem zal geen valse meldingen genereren en niet voor overlast zorgen. Een ervaren inbreker zal het verschil tussen een professioneel systeem en zomaar een sticker direct herkennen.

Keuring van het systeem

Alarmsystemen worden vanuit de professionele wereld gekeurd op kwaliteit. Als een systeem aan een bepaalde grade voldoet dan mag een installateur met het systeem werken. Daarbij wordt die grade in sommige gevallen door de verzekering geëist. Het Comelit draadloos alarmsysteem is voorzien van een grade 2 certificaat. Daardoor kunnen ook professionele alarm installateurs met het systeem werken. Gelukkig is het zo gemakkelijk te installeren dat niet alleen professionals ermee kunnen werken maar iedereen

Awards voor het alarmsysteem

Comelit heeft awards gekregen voor alarmsysteem. Dat komt omdat er ontzettend veel slimme techniek in het alarmsysteem zijn verwerkt. Als je die slimme techniek combineert met installatie gemak en design dan heb je een echte winnaar. Een systeem waar professionals en particulieren graag mee werken.

Verbinding met de app via een beveiligde cloud

Via de Comelit app is het mogelijk om verbinding met het systeem te maken. Dezelfde app geeft meldingen weer over de status van u woning. Als er een alarm is dan zal de app hiervan naar alle gebruikers een melding geven. Het verbinden van de app gaat via de Comelit cloud. De enige methode om de verbinding continue beveiligd te houden is via een cloud. De cloud word continue geüpdatet en hierdoor is het systeem nooit verouderd. De cloud wordt volledig in Europa beheerd en daardoor onder streng Europees toezicht. U gegevens zijn veilig en beschermd. 

Aansluiten op een alarmcentrale

Het Comelit draadloos alarmsysteem is aan te sluiten op een alarmcentrale. Een alarmcentrale wordt door professionals een Particuliere Alarmcentrale (PAC) genoemd. De centrale kan met de PAC communiceren over de internet verbinding via het protocol contact ID. De simkaart kan indien gewenst een back-up in communicatie naar de PAC verzorgen. Het contact ID protocol is het meest gebruikte protocol door meldkamers in Nederland. Het grote voordeel van aansluiten op een meldkamer is een continue controle van het systeem en de meldingen.

Back-up meldingen via een simkaart

Een professioneel systeem heeft een back-up methode om alarm meldingen te versturen. Zou het internet wegvallen dan is een tweede methode om alarm meldingen te generen gewenst. Hiermee is het systeem altijd in staat om meldingen te geven naar de gebruiker toe. Een back-up wordt in de professionele alarm sector altijd toegepast.

Dubbele back-up

De Comelit Secur HUB is voorzien van een dubbele back-up. De Hub kan op de normale manier verbonden worden via een ethernet verbinding met een netwerkkabel. Als die methode niet langer actief is dan helpt de Wi-Fi van de Hub met een back-up verbinding. Dat kan gewenst zijn in een kantoor of op plekken waar de verbinding niet stabiel is. 

De HUB is ook voorzien van de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen. Het is mogelijk telefoonoproepen en push notificaties te ontvangen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de extra optie om meldingen te ontvangen. Alle functies zijn overigens optioneel toe te passen, later uitbreiden is mogelijk. 

Back-up batterij

Een back-up batterij is vereist bij een professioneel systeem. Als de stroom van de woning of het bedrijf uitvalt dan mag het niet zo zijn dat de centrale niet meer werkt. De Comelit Secur HUB is voorzien van een ingebouwde back-up batterij die er voor zorgt dat het systeem altijd blijft werken als het nodig is. Doordat de melders op een eigen batterij werken is er maar een kleine batterij nodig om de Hub van een back-up te voorzien. De Secur HUB kan 12 uur 100% blijven functioneren op de back-up batterij.

Verder dan de rest

Het Comelit draadloos alarmsysteem is verder ontwikkeld dan andere systemen. Dat wordt direct duidelijk met draadloze bereik van de melders. Ze staan in de top met een draadloos bereik van 1500 meter (1.5 km)! Hiermee is er in elke situatie een geschikte oplossing te vinden voor u toepassing. De melders zijn overigens niet te saboteren doordat de communicatie naar de Hub of centrale op meerdere manieren kan verlopen. De melders zijn intelligent genoeg om de snelste route zelf in te vullen

Glasbreuk detectie 

In de professionele sector worden er behalve magneet contacten, passief infrarood bewegingsmelders ook glasbreuk detectie toegepast. Glasbreuk detectie herkent het uniek geluid van glas dat breekt. Daarmee bent u dus ook beveiligd tegen de grovere inbraken waarbij het glas van de ramen of deuren kapot gemaakt wordt

Buiten beginnen met detecteren

Een inbraak kan voorkomen worden door de inbreker te detecteren voordat hij heeft ingebroken. Met buitendetectie kunnen inbraken dus echt voorkomen worden. Laat het alarm afgaan voordat er schade aan de woning is. Een woning waarbij de inbreker buiten al gesignaleerd wordt zal direct worden overgeslagen.

Detectie in de tuin

Met een dubbele detector kan een persoon in de tuin al gedetecteerd worden. Een bewegingsmelder die mensen kan detecteren maar niet gevoelig is voor dieren. Plaats de melders in u tuin en geef de diepte van de tuin aan. Hierna zal er niemand meer ongezien de tuin in kunnen komen als het alarmsysteem ingeschakeld is. 

Op een balkon

Met een zogenoemde gordijn detector kan er aan de buitenkant van de woning gewerkt worden als er geen tuin is. De gordijn detector plaatst u aan de woning om te detecteren of er iemand in de buurt komt. Zodra er iemand gedetecteerd wordt zal het alarm klinken en u ontvangt hiervan een notificatie. Via de app wordt u duidelijk op de hoogte gesteld welke melder het alarm heeft gegenereerd. Hierdoor weet u dat de inbreker buiten afgeschrikt is. 

Veiligheid tijdens het slapen

Een functie die bij het systeem geleverd wordt is de nachtstand. Als u gaat slapen kunt u ook veilig zijn en beschermd tegen een inbraak dankzij de nachtstand. Hiermee kan er nooit plotseling naast u staan terwijl u aan het slapen bent. Beveilig de begane grond een balkon of een schuur in de achtertuin. Daarmee zijn die niet alleen beveiligd als u weg bent maar ook in de nacht als u ligt te slapen.

Lampen inschakelen bij een melding

Met de uitbreidingsmodules van Comelit is het mogelijk om lampen te schakelen. De lampen zijn altijd vanuit de app te schakelen maar ook aan te zetten wanneer het alarm afgaat. U kunt dus doen alsof er iemand thuis is als het alarm afgaat. Of als er beweging in de tuin is verlichting binnen en buiten inschakelen. Hiermee wordt de indruk gewekt dat er iemand in de woning aanwezig is en dat zal de inbreker doen afschrikken.

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl