Simkaart voor alarmsysteem

Alarmsysteem simkaart

U wilt een weten welke simkaart het beste geschikt is voor u alarmsysteem. Er zijn altijd meerdere mogelijkheden voor een simkaart. De beste keuze hangt af van het alarmsysteem wat u nu heeft of gaat aanschaffen. Daarna kunt u kiezen om altijd meldingen te ontvangen of alleen als back-up.

GSM module

In een alarmsysteem zorgt de GSM module voor het verzenden van de meldingen via een simkaart. Bij de oudere alarmsystemen zijn dit specifiek losse modulen die daarvoor gebruikt worden. Bij de meeste nieuwere systemen zit er een GSM back-up ingebouwd. 

Oudere alarmsystemen

Bij de oude bekabelde alarmsystemen is de losse GSM module toegepast. Het ontvangst van die module is niet slechter of beter dan de nieuwere systemen. Vergelijk het met een oude Nokia telefoon tegenover u nieuwe smartphone. Tussen de beide, zit in het bereik voor bellen, weinig verschil. Wel zijn alle providers over gegaan naar het gebruik van UMTS voor de telefoon gesprekken. Voorheen was dat het GSM netwerk maar dat wordt bijna niet meer gebruikt.

Te oude alarmsystemen

Doordat het GSM netwerk niet langer wordt gebruikt in Nederland kan u hier last mee ondervinden bij een 'te oud' alarmsysteem. Bij het bestellen van een simkaart kon u voorheen specifiek om een simkaart geschikt voor een alarmsysteem vragen. Dan kreeg u van de provider een simkaart die alleen op GSM werkte. De simkaarten die nu standaard worden geleverd zijn UMTS simkaarten en bellen niet meer via het GSM netwerk. Is het systeem ouder dan 5 jaar houd er dan rekening mee dat dit bij u het geval kan zijn.

Nieuw alarmsysteem

De nieuwere alarmsystemen zijn voorzien van een simkaart slot die zowel GSM, UMTS, 3G en 4G aankunnen. Hierdoor is elke simkaart geschikt om te gebruiken in de systemen. Daarmee heeft u direct ook een goede dekking die juist afgestemd is op de provider. Een simkaart moet het wel altijd doen om een goed werkend systeem te hebben.

Prepaid

Een prepaid kaart is een voordelige mogelijkheid in aanschaf zonder maandelijkse lasten. De prepaid simkaarten zijn gemakkelijk op te laden ondanks dat de kaart in het alarmsysteem zit. Dat is zelfs online met ideal mogelijk door het nummer van de kaart in te voeren en een opwaardering bedrag te kiezen.


Het belangrijkste is om het resterende bedrag op de kaart te weten. Ook wilt u het kunnen opvragen als het nodig is. Maar nog veel belangrijker is om een melding te krijgen als de kaart bijna leeg is. Als de kaart zonder een melding leeg is zou het betekenden dat er geen meldingen meer binnenkomen zonder dat u het door heeft. 

Prepaid alarmsysteem simkaarten bekijken (opent in een nieuw scherm)

Abonnement

Een abonnement is de veilige keuze bij het kiezen voor een alarm simkaart. Het heeft als nadeel de maandelijkse kosten maar u bent wel verzekerd dat de meldingen altijd aankomen. U zult nooit zonder beltegoed komen en als er meer meldingen dan de afgesproken bundel binnenkomen is dat mogelijk. Vergelijk alarm simkaart abonnementen.

Hoeveel belminuten, sms'jes of data?

Wat de ideale bundel voor een alarmsysteem is hangt van het type systeem af. Er zijn systemen die bij elke verandering van het systeem een melding geven. Het in en uitschakelen, alarmen en storingen. Er zijn ook alarmsystemen die de simkaart alleen als back-up gebruiken. We hebben ze hieronder uitgesplitst.

Continue melding ontvangen

Wilt u continue via sms of een telefoonoproep alle meldingen van het systeem ontvangen dan is een relatief grote bundel gewenst. Hierbij is een prepaid oplossing niet gewenst omdat er meerdere keren per dag een melding zal worden verzonden. Laten we er niet vanuit gaan dat u een alarmmelding ontvangt.


Per maand zult u waarschijnlijk minimaal één keer per dag de woning verlaten. Hierdoor zal er een sms verzonden worden bij in en uitschakelen van het alarmsysteem. Dat zijn zonder bijzonderheden al 60 sms'jes per maand. Wellicht schakelt u het alarm in de avond nogmaals, dan betekend al 120 sms'jes per maand. Houd er dus rekening mee hoe vaak het alarm een melding zal versturen.

Als back-up meldingen ontvangen

Dit is veelal de beste keuze. Hierdoor kan u met een prepaid kaart werken omdat de verbinding via de simkaart alleen werkt als het internet wegvalt. Daardoor zal u geen maandelijkse kosten hebben en met een paar euro op de simkaart een goede back-up hebben. Waarschijnlijk gebruikt u het beltegoed op de kaart nooit.

Tijdelijk sms'jes ontvangen (vakantie)

Bij het Comelit draadloos alarmsysteem is het mogelijk om tijdelijk sms'jes te ontvangen. Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat is het mogelijk om tijdelijk een extra gebruiker aan te maken. Voor die gebruiker kunt u instellen dat er alleen alarmmeldingen via sms worden verzonden. Zo hoeft de kennis die oplet geen app te installeren of moeilijke code te onthouden maar krijgt wel een melding als het nodig is.

Beste dekking alarmsimkaart

Volgens de consumentenbond heeft KPN de beste dekking in Nederland. Dat is ook de reden dat veel merken gebruik maken van het KPN netwerk. Hieronder hebben we alle providers meegenomen in de vergelijking die gebruik maken van het KPN netwerk.

Vergelijk providers met KPN dekking

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl