Waarom een draadloos alarmsysteem?

Makkelijk installeren

De beste reden om een draadloos alarmsysteem te kiezen is omdat het gemakkelijk te installeren is. Het kan in iedere woning worden toegepast en er is geen hak of breekwerk voor nodig. De melders kunnen overal in of rondom de woning flexibel geplaatst worden.

Snel installeren

Doordat een draadloos alarmsysteem makkelijk te installeren is zal het ook snel gaan. Met name het Comelit draadloos alarmsysteem is uiterst snel te installeren. Scan de melder met een QR code via de app en daarna is de melder toegevoegd. Alle opties die te verwachten zijn staan al ingesteld en hierdoor is een lastige configuratie helemaal niet meer nodig. 

Nieuwbouw

Met name nieuwbouw woningen zijn slachtoffer van inbraken. Vaak denkt men dat dit niet zo is omdat er gloednieuwe sloten op de deur zitten. Helaas is het tegendeel waar omdat er veel te halen valt in nieuwbouw woningen. Er zijn bendes die nieuwbouwwijken juist als doelwit kiezen. Als er geen rekening gehouden is met een alarminstallatie bij de bouw van de woning dan is een draadloos alarmsysteem de beste optie. Geen rommel, kabelgoten of andere aanpassingen meer aan de woning. U heeft toch al genoeg verbouwing gezien?

Budget

Doordat de installatie van een draadloos alarmsysteem makkelijk en sneller is zullen de kosten ook lager liggen. De aanschaf van een draadloze melder ligt iets hoger dan die van een bekabelde melder. De installateur die u nodig heeft bij een bekabeld systeem is alleen aanzienlijk duurder. Die zal tevens langer bezig zijn met de installatie doordat alle kabel op de juiste wijze aangesloten dient te worden. Bij een draadloze oplossing is de invulling van het systeem volledig flexibel.

Uitbreiding

Het is altijd mogelijk een systeem later uit te breiden. Wellicht is er een schuur in de achtertuin die later beveiligt dient te worden. Of wilt u eerst de begane grond van een rookmelder voorzien en daarna pas de andere verdiepingen. Het systeem is volledig uit te breiden op een later tijdstip zoals u het zelf wilt. 

Tuin beveiligen

Een belangrijke uitbreiding of toevoeging op het systeem is buitendetectie van ongewenste gasten. Met de melders voor buiten voorkomt u daadwerkelijk een inbraak doordat de inbreker al gespot is voordat er schade aan de woning is. Hij zal bij het loeien en flitsen van de sirene direct de tuin verlaten omdat het veel te veel aandacht trekt

In gedeelten aanschaffen

Wilt u het systeem niet direct volledig aanschaffen dan kan dat. Wellicht laat het budget het niet toe of staat er later nog een verbouwing gepland. Voor een draadloos alarmsysteem maakt het geen verschil omdat het toevoegen van een extra melder gemakkelijk kan. Er zijn geen bijzonder instellingen voor nodig maar voeg hem toe via de app. 

Wat zijn de voordelen tegenover bekabelde systemen

Met name dat er geen installateur nodig is en het brengt aanzienlijk minder rotzooi in de woning. Dat heeft als gevolg dat de hele installatie van het draadloze systeem een prettigere ervaring zal zijn tegenover een bekabeld systeem. Doordat het makkelijk en sneller kan zijn de kosten tevens lager.

Waarom geen draadloos systeem

Er kan natuurlijk ook tegenstand zijn bij een draadloos systeem. Met name de systemen in het verleden of de systemen die slecht zijn ontworpen zijn daarvan de oorzaak. Als iemand eenmaal een slechte ervaring met een draadloos systeem heeft gehad dan zal hij die blijven onthouden. Daarom is het Comelit draadloos alarmsysteem ontwikkeld met allerlei slimme technieken die voor een positieve ervaring zullen zorgen. 

Laten installeren

Wilt u het systeem alsnog door een professional laten installeren dan kan dat. Het voordeel van een draadloos systeem laten installeren is nog steeds de prijs en installatietijd ook als iemand het voor u doet. Daarbij krijgt u advies waar de melders het beste geplaatst kunnen worden en kunt u jaarlijks onderhoud afspreken met een installateur. Voor sommige mensen is het tevens fijn om een aanspreekpunt te hebben voor als er vragen over het systeem zijn.

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl