Wat kost een draadloos alarmsysteem?

Kosten voor ieder systeem


Appartement

Rijtjeshuis

Vrijstaande woning

Aantal melders

2

4

4

7

7

10

Laten installeren

€ 550,-

€ 750,-

€ 750,-

€ 1000,-

€ 1250,-

€ 1500,-

Huren 1 jaar 

€ 365,-

€ 465,-

€ 550,-

€ 650,-

€ 750,-

€ 850,-

Huren 10 jaar

€ 3650,-

€ 4650,-

€ 5500,-

€ 6500,-

€ 7500,-

€ 8500,-

Alle genoemde prijzen zijn richtprijzen maar komen goed overheen met de werkelijkheid. Een basis alarmsysteem is binnen twee jaar terug verdient tegenover huren van het systeem. Huren is er zonde van u geld. En het is ook goed te zien dat laten installeren ook geld bespaard. Benieuwd naar hoeveel melders u nodig heeft voor een draadloos alarmsysteem?

Waarop kunt u besparen

U heeft een basis station en een paar melders nodig voor een werkend alarmsysteem. Het basis station, de Hub, komt in twee varianten en de goedkoopste is voor een woning voldoende. De Hub is altijd voorzien van een app koppeling en een netwerk aansluiting. 

Basis aantal melders

Het aantal melders in een systeem bepaald de prijs. Als u minder melders toepast zal de prijs dalen. Een bewegingsmelder is vaak iets duurder dan een magneet contact. Alleen zult u met bewegingsmelders makkelijk (lees met minder) melders een volledig systeem kunnen maken. Hierdoor is dat uiteindelijk goedkoper.

Zelf installeren

Als u kiest voor het zelf installeren van het systeem dan is dat het goedkoopste. U bespaart dan veel geld op de installatie kosten. dat kan al snel oplopen tot 500 euro. Als u zelf wilt installeren kies dan voor een alarmsysteem waarbij dat makkelijk kan.

Later uitbreiden

Heeft u nu niet de gelegenheid om alle melders aan te schaffen. Kies dan voor de absolute basis en breidt het systeem later uit. Het is geen enkel probleem om een draadloos alarmsysteem later uit te breiden. U kunt zelfs iedere maand een melder toevoegen. 

Meenemen naar een nieuwe woning

Misschien twijfelt u over het aanschaffen van een alarmsysteem omdat er een verhuizing aankomt. Of bent u alvast aan het kijken voor de nieuwe woning. Het is mogelijk om een draadloos alarmsysteem zonder problemen mee te nemen naar de nieuwe woning. Schakel de melders en centrale Hub simpelweg uit tijdens de verhuizing. Plaats de melders in de nieuwe woning en het systeem zal weer na behoren werken. 

Geen maandelijkse kosten

De hoogste kosten zijn bij systemen die maandelijkse kosten hebben. Ook al is een systeem maar 35 euro per maand dan zal het aardig oplopen over een paar jaar. Dus als u kiest om maandelijkse kosten te hebben bij een meldkamer of door het systeem te huren over 5 jaar dan komen de totale kosten op 3255,- euro. Een basis installatie van Comelit kost ongeveer 550,- (euro met een aantal melders). Dat betekend dat u over 5 jaar 2705,- euro bespaard. Stelf zelf een systeem samen

Copyright © eenvoudingdraadloosalarmsysteem.nl